sâmbătă, 12 decembrie 2015

„Poduri de Dor” cu poeta europeană Maria Corini

Astăzi 12 decembrie anul 2015 a fost o zi deosebită din viața poetei Maria Corini, o zi specială, de neuitat – după cum mărturisește scriioarea. Astăzi a avut onoarea să prezinte cele trei cărți de poezii în fața unui minunat public în frunte cu o moderatoare extraordinară – doamna Diana Ciugureanu-Zlatan – președintele Uniunii Scriitorilor Europeni, Filiala Republicii Moldova.
Cele trei volume În liniștea gândului, Il volto dell anima și Stropi de raze aurii au fost lansate în fața unui public divers. Au fost prezenți scriitorii – Cristina Costov, Irina Nechit, Alexandru Plăcintă, Ion Popa, Victor Răzmeriță, Petru Hasnaș; profesorii poetei Mircos Chiril, profesor de fizică, Galina Lupu, profesoară de matematică, Maria Rizova, profesoară de biologie și Elena Axenti, profesoară de limba română din satul natal, dar și foștii colegi de scoală – Chiriac Liubomir, Guzun-Rusu Vasilisa, Bejenaru-Taucci Larisa, Dreglea-Grebincea Vasilisa.
Sincere mulțumiri i-au fost aduse domnului Vitalie Raileanu, director al bibliotecii „Onisifor Ghibu”, scriitor și critic literar pentru depunerea totală a sufletului în pregătirea generală a activității, dar și pentru frumoasa și profesionista analiză literară.
Poeta Maria Corini a fost apreciată de către nașa primei cărți de poezii În liniștea gândului, doamna Galina Furdui, poetul și redactorul volumului pentru copii Snop de raze aurii, Mihail Vîlcu, la fel, apreciază și susține creația poetei. Compozitorul de muzică Vlad Mircos a susținut un concert de suflet pentru scriitoarea Maria Corini și pentru publicul prezent.
Mulțumesc pentru frumoasa prezență. Mulțumesc tuturor celor ce m-ați onorat cu prezența Dumneavoastră, mi-a făcut o mare plăcere să Vă am alături în aceste clipe frumoase ale vieții mele ce se vor imprima în amintirile noastre. Când ne vom întoarce la ele le vom găsi scrise pe fila timpului și cu o mare ușurință le vom răscoli, astfel de momente nu pot fi uitate. Vă mulțumesc scumpi și iubiți prieteni!” acesta a fost mesajul poetei Maria Corini pentru persoanele dragi.
Și noi vă mulțumim, dragă poetă Maria Corini! Cu siguranță, utilizatorii bibliotecii „Onisifor Ghibu” se vor delecta cu poezia dumneavoastră.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu