miercuri, 22 mai 2013

Săptămâna Uşilor Deschise

Lansare de carte "a(l)ta" de Radmila Popovici-Paraschiv 

(colecţia Opera Omnia, ed. "Tipo-Moldova", Iaşi, 2013)


Volumul de versuri ,,a(l)ta” face parte din colecţia ,,Opera Omnia” şi cuprinde un ciclu de poeme inedite. Prefaţatorul cărţii Grigore Chiperi a susţinut că autoarea scrie texte accesibile, dar cu mult nerv. Motivele poeziei – Sufletul, Lacrima – se regăsesc chiar în primele versuri din carte. Poezia ,,Închinare” reprezintă o meditaţie a reperelor existenţiale.





Criticul literar Maria Pilchin a făcut o amplă caracteristică a scrierilor Radmilei, susţinând că autoarea are o gândire filosofică feminină. Versurile Radmilei Popovici-Paraschiv au capacitatea să exprime multe înţelesuri prin cuvinte puţine.
Scriitorul Ianoş Ţurcanu, citind versurile Radmilei Popovici-Paraschiv, a fost uimit pozitiv.





Poeta susţine că noi îmbrăcăm lumea în haine lucioase, însă lumea este frumoasă în nuditatea şi puritatea sa. Poezia sa fiind o încercare de a prezenta lumea în puritatea ei.  
Radmila Popovici-Paraschiv a pătruns brusc în literatura autohtonă în anul 2008, debutând cu cartea ,,EvAdam”. Poeta a debutat la o vârstă a maturităţii, fiind deja formată ca literat. Următoarul volum de versuri – ,,Mi-s” – a fost primit cu entuziasm de către iubitorii de poezie rafinată şi de critici. Cărţile poetei se caracterizează prin titluri extravagante, care intrigă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu