vineri, 17 mai 2013

Clubul Poeţilor Desculţi


Spectacol literar-artistic „Poezii în pian”

Spectacolul serii a fost deschis cu un duios preludiu de muzică de pian interpretată de neobosita Alexandra Bobu, moderatoarea  şi însufleţitoarea acestor minunate şedinţe ale Clubului Poeţilor Desculţi de la Biblioteca „Onisifor Ghibu”. Treptat, în Sala Nuciferă a bibliotecii au venit tot mai mulţi doritori de a asista la un spectacol deosebit de muzică, lectură, teatru, film, pictură.
Astăzi este o seară mai deosebită pentru şedinţele clubului nostru, a anunţat publicul Alexandra.  Avem invitaţi speciali – fulminantul Ronin Terinte ne va prezenta fragmente din ultimele sale creaţii poetice iar Eduard Zaporojan  ne va încânta auzul şi sufletele noastre cu melodii proprii, şi… mai vedeţi apoi ce surprize avem pentru voi.
– Începem, a spus Alexandra simplu, atmosfera acestor şedinţe fiind lejeră, fără restricţii de prezenţă obligatorie.
Rebelul Ronin Terinte a ţinut să remarce: o să vă citesc poezii mai noi, unele conţin elemente de argou, dar sper că o să înţelegeţi mesajul pe care doresc să-l transmit cititorilor mei.
Fidel modalităţii sale deosebite de citire a versurilor, cu o voce sacadată, în ritm de paşi, pe fundal de muzică de pian, interpretată de Alexandra Bobu, tânărul autor a cucerit din nou inimile celor prezenţi, deoarece a mai susţinut anterior recitaluri în cadrul acestui club.
În discuţia care a urmat tinerii creatori au dorit să afle mai multe despre crezul artistic şi stilul literar ales de Ronin Terinte pentru a se afirma.
– Sunt bolnav deja, am prins acest virus al creaţiei literare şi scriu din suflet, cu pasiune! Încerc să continui să mă menţin pe pista mea de creaţie cu tot trupul, curajul şi îndrăzneala pe care o cere însuşi societatea. Sunt diferite metode de a ajunge la sufletul omului prin creaţia pe care i-o propui. Desigur uneori poeţii se poartă extravagant pentru a fi mai memorabili în societate. Eu am ales acest stil al grotescului şi încerc să prezint o filozofie a vieţii aşa cum o înţeleg eu!
Tânărul bard Eduard Zaporojan cu toate emoţiile unei ieşiri în public a prezentat melodii unduioase, în ritmuri de chitară. Fiorii primelor sentimente de dragoste au străbătut din aceste melodii, ca şi sfioşii muguri de primăvară ce se transformă apoi în flori sclipitoare şi admirate de toată lumea. 
Surpriza serii a fost vizionarea a două filme de scurt metraj, în care Sergiu (Ronin) Terinte s-a produs ca actor deja, el fiind absolvent al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Desigur, tinerii au rămas puternic emoţionaţi şi impresionaţi de tragismul evenimentelor vizionate, care, de fapt, sunt luate din viaţa cotidiană.
Cei prezenţi au fost întru totul de acord cu concluziile expuse de Alexandra la finele activităţii: a fost o adevărată armonie între vers şi muzică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu