miercuri, 27 iunie 2012

Inaugurarea clubului "Micul meşter" la lecturile verii



Pe data de 21 iunie, Biblioteca Onisifor Ghibu în pateneriat cu Biblioteca Alba Iulia, în parcul Grădina publică Ştefan Cel Mare, a avut  loc inaugurarea clubului Micul meşter la  lecturile verii, ghidat de  către Filipescu Olga (specialist în origami), Leşan Ana (bibliotecar) şi Stavciuc Lilia(bibliotecar).
Astfel foişorul a fost decorat cu baloane, expoziţie de carte pentru copii:enciclopedii, poveşti, dicţionare ce a încîntat inima micului cititor. Iar, surpriza pentru copii a fost o activitate artistică, de a realiza flori  de lotuşi, astfel copii s-au adunat la masă şi cu mare atenţie ascultau Povestea Florii de lotus, micuţii erau cuprinşi în cele trei principii universale Adevăr-Compasiune –Toleranţă, fiindcă floarea de lotus  simbolizează puritatea şi liniştea sufletească, aşa precum un copil inocent şi pur. În această zi, foişorul nu a fost vizitat doar de către micuţi, cît şi de maturi ce erau foarte curioşi, îndeosebi atenţia lor s-a focalizat la expoziţia de carte şi la mîinile unor copii adunaţi, care lucrau artistic, realizînd origami.
Acest club care a avut loc  în parcul Ştefan Cel Mare, pentru mulţi trecători  era ceva neobişnuit, dar original, îndeosebi în promovarea unei biblioteci  cît şi chemarea tinerilor să răsfoiască o carte, nu un calculator. De asemenea, în timp ce copii realizau opera lor artistică, s-a realizat şi un flashmob în grădina publică, s-a împărţit semn de carte, programul lecturile verii,  fluturaşi, ce majoritatea trecătorilor au şi vizitat biblioteca Onisifor Ghibu. La sfîrşit copii au rămas foarte entuziasmaţi şi mîndri de lucrarea lor, astfel floarea de lotus pentru ei este ca un talisman ce îi va şopti mereu cele trei comori Adevăr-Compasiune –Toleranţă, desigur copii nu au  plecat doar cu floarea, dar şi cu un semn de carte, flăguleţ, fluturaşi, evident cu poze unde suntem toată echipa. A fost o zi minunată printre micii cititori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu