luni, 18 iulie 2016

Săptămâna Zâmbetului la Biblioteca „Onisifor Ghibu”


Biblioteca „Onisifor Ghibu” pe decursul săptămânii 11.07.2016 – 17.07.2016 a participat la Campania – Biblioteca Hasdeu – Zâmbește! Această săptămână zâmbitoare a început cu un poem întitulat semnificativ „Zâmbetul”, în lectura Directorului Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, Vitalie Răileanu.



De asemenea nu a lipsit și expoziția de carte unde cititorul a fost invitat la lectură volumelor expuse pe „Divanul Zâmbăreț”,  împodobit cu fragmente, mențiuni, glume ale umoriștilor moldoveni și presărat cu citate hazlii și ele zâmbărețe.
           

Pentru fiecare zi a săptămânii am înaintat niște provocări pentru utilizatori :
Provocarea de LUNI:
–„Zâmbeşte din toată inima!”



Provocarea de MARŢI:
Strecoară un bilețel cu mesajul: „ZÂMBEŞTE, lumea te IUBEŞTE!”



Provocarea de MIERCURI:
Deschide agenda telefonului tău mobil şi caută un om cu care nu ai vorbit de mult timp.
Trimite-i un sms: „Te scot la un zâmbet? Plătesc eu.”



Provocarea de JOI:
„Tu ai zâmbit azi? Dacă nu, ai timp s-o faci acum!”
Provocarea de VINERI:
„Zâmbește-i unui străin de pe stradă şi vezi dacă-ţi zâmbește înapoi!”
            La intrarea în Bibliotecă utilizatorul a fost întâmpinat de un panou – „Bomboane Zâmbărețe”. Pe parcursul întregii campanii cititorul s-a putut ospăta cu o bomboană și un smiley,  care pe verso avea câte un citat hazliu.
            Iar cititorii online au avut satisfacția să urmărească o lectură-model a textelor hazlii, citite de către poetul Titus Știrbu, apoi au savurat  parodiile și textele umoristice ale scriitorului Nicolae Spătaru, în lectură acestuia.
            În cea de-a doua zi colaboratorii Bibliotecii au dat viață la provocarea de marți, strecurând  cititorilor bilețele cu mesajul: „Zâmbește, lumea te iubește!”.
            Ziua de miercuri nu a rămas ignorată de zâmbete și angajații bibliotecii au confecționat pentru utilizatori semne de carte hazlii, care au fost dăruite la fiecare vizitator .
                Iar ultimele două zile ale Săptămânii Zâmbetului toți utilizatorii au avut posibilitatea să participe la un FotoStand la Panoul Biblioteca „ Onisifor Ghibu” care a fost împodobit cu smiley-uri haioase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu