vineri, 22 august 2014

Simpozion Internaţional: Dr. Moon Sun Myung - un cetăţean mondial iubitor de pace

     Joi, 21.08.2014, ora 15.00, în incinta Bibliotecii Onisifor Ghibu a avut loc un deosebit eveniment organizat de Federaţia Internaţională a Femeilor Pentru Pace în Lume împreună cu Centrul de Cultură Japoneză SUN.
Pentru prima oară la noi în Republica Moldova a fost lansat volumul "Ca un cetăţean mondial iubitor de pace" - autobiografia  Referendului Moon Sun Myung.
Manifestarea a început cu un cântec în limba coreană „Libelula”, fredonat de un grup de voluntari din Japonia. 
Programul a fost cuprins din două părţi. Prima parte a întrunit o autobiografie a vieţii şi activităţii Referendului Moon Sun Myung. Apoi a fost prezentat un filmuleţ de 15 minute, care a cuprins în întregime cei 92 de ani din viaţa lui Moon. În continuare, a fost prezentat un fragment în limba originală Coreeană, din volumul autobiografic Ca un cetăţean mondial iubitor de pace (Ed. Princeps, Ch., 2014, 356 p.), semnat de Sun Myung Moon, într-o traducere foarte bună în limba română de Asociaţia Internaţională pentru Educaţie din Republica Moldova, distribuită gratis tuturor celor 86 de oameni prezenţi.
Dr. Vlad Ciuburciu a vorbit despre concepţia şi paşii cum la cunoscut pe dr. Moon ca un adevărat Ambasador al Păcii, specificând lumea culturală coreeană ca o lume extrem de civilizată.
Ion Busuioc a specificat că după părerea lui, dr. Moon este un adevărat cetăţean al Păcii. A vorbit despre omul Moon şi despre prietenia lor. 
Cea de-a doua parte a evenimentului a început cu o prezentare de Proiect „O mie de cocori pentru pace în Ucraina” a Centrului Sun Culture Center Japan. Scopul proiectului este de a promova cultura Japoneză şi de a atrage tineri şi din alte ţări, în activitatea culturii.



 Apoi, a urmat un Master class în care, cei prezenţi au fost împărţiţi în patru grupuri, după cele patru anotimpuri. Membrii grupurilor au reuşit să vadă, să înveţe şi să savureze din artele culturii Japoneze, confecţionând lucruri frumoase de Kirigame, asimilând arta caligrafiei şi semnificaţia ei, precum şi arta de a prepara cele mai gustoase şi mai savuroase sushi. Cei din grupul patru au participat la o şedinţă foto cu frumoasele japoneze îmbrăcate în chimanourile tradiţionale.
Pe note de muzică internaţională, interpretată de Cornelia Tihon la nai, toţi cei prezenţi au împărţit bucuria de a învăţa lucrurile frumoase conform tradiţiilor Japoneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu