vineri, 29 noiembrie 2013

Medalion literar "Liviu Damian: verb matern - verde etern"

Conform aprecierilor criticilor literari Liviu Damian ocupă un loc binedeterminat în cohorta scriitorilor din Republica Moldova. Acesta şi este unul din motivele pentru care merită să nu fie dat uitării - a menţionat în deschiderea activităţii profesoara de limba şi litratura română de la Liceul "Mircea Eliade", dr. în filologie Veronica Postolachi.



Cei prezenţi în Sala Nuciferă a Bibliotecii "Onisifor Ghibu" au avut fericita ocazie de a asculta versurile de o înaltă sensibilitate artistică ale scriitorului Liviu Damian citite de însuşi autorul lor, membrii familiei prezentând spre vizionare secvenţe din viaţa scriitorului.


Scriitorul Nicolae Dabija, prezentînd o mică incursiune în activitatea litearară a poetului, a menţionat îndeosebi faptul că Liviu Damian a fost un bun apărător al limbii materne, iar prin opera sa ne-a învăţat să luptăm pentru adevăr.




Eseuri bine structurate despre creaţia scriitorului Liviu Damian au prezentat elevi de la Liceele "Mircea Eliade" şi "Gheorghe Asache".


Actriţa Ninela Caranfil a îndemnat elevii să citească cu drag opera scriitorului Liviu Damian - un poet cu demnitate şi curajos, deoarece în plin dezmăţ sovietic îşi permitea să spună multe adevăruri durute prin versurile sale.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu