luni, 16 iulie 2012

Recital de poezia cu Hose Pablo


Vineri, 13 iulie, 2012, la ora 15, la Biblioteca Municipală „Onisifor Ghibu”, în cadrul Clubului Poeţilor Desculţ, mai tânărul poet, Hose Pablo, a reuşit din nou să surprindă atenţia celor din sală, copleşind publicul ascultător mai ales prin felul său de a-şi citi poemele de pe foaie. De către mai mulţi literaţi din ţară este considerat ca fiind Leul poeziei tinere. Deci, conţinutul şi valoarea textelor sale literare sunt ca „Poarta Mare” care dă în vis. 
Aproximativ jumătate de oră de lectură a fost mai mult decât destul ca Hose Pablo să ne atragă atenţia nouă, celor aflaţi în Bibliotecă, cât de cuminte este viaţa cu noi, în ciuda micilor divergenţe ce ne muşcă de mâini aproape în fiece zi.
Clipa de lectura a fost lansata la ora 15.20 cu poemul Domnisoara Esinencu, text  care a fost unul dintre cele mai receptate de catre cei cinzeci de tineri prezenti, printre care Alexandru Cosmescu, Ion Buzu, Ecaterina Bargan, Marin basarab s.a. Dupa lectura s-a facut pauza de tigara, imediat dupa care Autorul impreuna cu ceilalti  au reintrat  in mirajul dezbaterilor pe marginea poemelor sale. Cel mai activ dintre toti  a fost  Alexandru Cosmescu, el chiar a incercat sa faca un experiment, rupand unele cuvinte , expresii care dupa parerea lui i se pareau de prisos sau pur si simplu neclare in poeme.le lui Pablo. Astfel, experimentul lui Cosmescu a intrigat pe mai multi, mai ales pe poetul Ion Buzu care s-a aratat destul de agreabil in ce priveste poezia lui Hose Pablo. 
La finalul manifestarii, mai multi tineri care au asistat au intrebat de moderatorul Oleg Carp daca ar putea sa vina si ei cu textele lor pentru a fi citite in public. Evident ca li s-a dat un raspuns afirmativ.
În cele din urma, evenimentul a fost preluat si difuzat de mass-media.

Un comentariu:

  1. Frumoase evenimente, idei originale, abordari novative... Bravo pentru animizarea vietii culturale, literare !

    RăspundețiȘtergere