miercuri, 4 decembrie 2013

Novateca – Târgul Inovaţiilor de Bibliotecă

   
   La data de 3 decembrie, la Moldexpo a avut loc un eveniment profesional de succes,  organizat pentru iubitorii de carte, o premiera la nivel naţional, care a avut scopul de a prezenta cele mai bune și mai inovative servicii și practici de bibliotecă, care sunt implementate acum în bibliotecile publice din Republica Moldova, precum și în cele din România, Ucraina și Letonia.
     La târg au participat mai mult de 300 de bibliotecari din țară și din străinătate, promovând servicii și programe interesante din domeniile incluziune digitală, sănătate, agricultură, e-guvernare, cultură și recreere, comunicare și parteneriate - destinate diferitor categorii de populație. 
    Printre cei prezenţi la eveniment, am fost şi noi, echipa  Bibliotecii "Onisifor Ghibu". Ne-a impresionat ingeniozitatea participanţilor şi iscusinţa pe care au demonstrat-o. Toate bibliotecile au avut prezentări extraordinare, menţionăm doar câteva din ele. Biblioteca din  Sipoteni a venit la stand cu genericul Meşteresc ce gândesc,  prezentând o frumoasă expoziţie din diverse obiecte confecţionete din biser. Biblioteca din satul Vatici a venit cu produse croşetate de membrii clubului de creaţie Pasiunea mea. Biblioteca din satul Zorile a venit cu Clubul bunicuţelor care au uimit vizitatorii cu costumele tradiţionale de o rară frumuseţe, copturi şi dulceţuri delicioase. Biblioteca  din satul Căinari a impresionat cu o expoziţie de prosoape şi mileuri confecţionate de cititori în cadrul Centrului cultural Deceluş. Ingenioase felicitări  confecţionate manual au adus cei de la Biblioteca pentru copii "Grigore Vieru" din or. Cahul, iar Biblioteca Publică din or. Drochia a avut o expoziţie extraordinară de icoane. Putem continua încă multe prezetări atractive şi interesante deoarece toate bibliotecile au depus maxim efort ca să fie la nivel înalt, şi cu siguranţă au fost apreciate la justa valoare de toţi vizitatorii Târgului. Diversitatea lucrărilor şi originalitatea confecţionării lor, cu adevărat au frapat pe fiecare!  
        Desigur, aprecieri majore am acordat stnandurilor colegilor de la filialele Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu", care au prezentat noi forme de promovare a informaţiilor (blogul "Oraşul meu") a lecturii ( "Bicicleta lecturii", punct de atracţie în cadrul Programului estival "Lecturile verii" de la Filiala "Ovidius"), organizarea cu folos a timpului liber ("Ludoteca" de la Filiala "Transilvania", clubul de creaţii manuale de la filiala "Iţic Mangher" a venit cu o expoziţie deosebită de bijuterii din argilă polimerică) etc., etc.
         A fot un târg frumos, din care fiecare dintre noi la sigur a acumulat experienţă, idei noi, dar păcat că a durat doar o singură zi! 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu