7 aprilie 2015 este Ziua Mondială a
Sănătăţii, marcată cu genericul:
„Siguranţa alimentelor”
Astăzi, siguranţa produselor alimentare
este unul dintre cei mai importanţi factori de risc pentru sănătate. Produsele
alimentare nesigure, care conţin bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe
chimice provoacă mai mult de 200 de boli, de la diaree până la cancer. Conform
estimărilor, anual la nivel global peste 2 milioane de oameni decedează din
cauza bolilor diareice acute (BDA) provocate de produse alimentare şi apă
nesigure, majoritatea fiind copii sub 18 ani.
Bibliotecii „Onisifor Ghibu” îi pasă de
sănătatea cititorilor şi a organizat, pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, o
expoziţie specială a celor mai utile
cărţi despre sănătate, cu scopul de a sensibiliza şi a informa publicul.
Pentru realizarea expoziţiei a fost
utilizat simbolul crucii roşii. Emblema unei cruci roşii pe fond alb a fost
adoptată la
Conferinţa Internaţională din 1863 ca semn distinctiv pentru
societăţile voluntare care asistau soldaţii răniţi. La rândul sau, Conferinţa
Diplomatică din 1864 a
adoptat acest simbol în prima Convenţie de la Geneva , ca semn distinctiv pentru serviciile
medicale militare. Ideea care a condus la adoptarea emblemei de cruce roşie a
fost aceea de a conferi statut neutru celor care asistau răniţii şi, astfel, de
a asigura protecţia acestora pe câmpul de lupta.
Vă dorim multă sănătate, scumpi cititori!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu